Nano Magnesium
Nano magnesium kan direct de bloedbaan in waardoor het sneller werkt dan iedere andere vorm van magnesium, soms al binnen één minuut!


Wat is nano magnesium?
Nano magnesium is een revolutionaire vorm van magnesium die direct via de huid en slijmvliezen in de bloedbaan kan worden opgenomen. De deeltjes zijn elementair, dus niet gebonden aan een zout of chelaat zoals een citraat of oxide. Ze hoeven dus niet te worden ontleed voordat ze opgenomen kunnen worden. Ze belasten daarmee ook geen andere organen en hebben geen hulpstoffen nodig.
De deeltjes zijn uiterst klein, rond de 2 nm. Een nanometer is een miljardste van een meter en 7000 x kleiner dan een bloedcel. Ter vergelijking: een menselijke haar is ongeveer 80.000 nm in diameter. Door deze minuscule afmeting kunnen de magnesiumdeeltjes door de huid en slijmvlies heen waar ze direct de bloedbaan ingaan en zelfs de bloed hersenbarrière kunnen passeren. Ook kunnen ze doordringen tot in de allerfijnste vaatjes, zenuwweefsel en diep gelegen organen.
Het spijsverteringsstelsel wordt volledig omzeild. De biologische beschikbaarheid van nano magnesium is 100%. Bij pillen en poeders gaat vaak 40 tot 60 % van het magnesium verloren in de ontlasting. Bij nano magnesium heb je daarom minder magnesium nodig voor hetzelfde effect. Nanodeeltjes werken ook energetisch. Ze hebben een zeer groot elektromagnetisch veld.
Dit betekent dat ze een sterke prikkel uitoefenen op cellen en daarmee de energie in het lichaam gunstig beïnvloeden. Ook vergroten ze de interactie tussen cellen. Colloïdale mineralen (mineralen tussen de 1 en 1000 nm, zwevend in een vloeistof) trekken door hun krachtige energieveld ook beschadigde en dode cellen aan en voeren deze af. Zo dragen ze bij aan een evenwichtige stofwisseling.


“Nano magnesium heeft de snelst mogelijke opname”
Indicaties voor gebruik
• Alcoholmisbruik
• Angst- en paniekaanvallen
• Burn-out
• Concentratieproblemen
• Depressie
• Diabetes type 1 en 2
• Eetstoornissen
• Gehoorproblemen en oorsuizen
• Gevoeligheid voor licht en geluid
• Gevoeligheid voor straling
• Hartklachten, zoals ritmestoornissen
• Hoge bloeddruk
• Hoge koffie- en suikerinname
• Hoofdpijn en migraine
• Intensief dromen
• Intensieve sportbeoefening
• Leveraandoeningen
• (Prikkelbare) darmklachten
• Maagzuurremmers
• Metabool syndroom/insulineresistentie
• Osteoporose
• Overmatig transpireren
• Overgangsklachten
• PMS
• Prikkelbaarheid
• Rugklachten
• Slaapproblemen
• Spierkrampen
• Stress
• Syndroom van Raynaud
• Tandbederf
• Trillende oogleden of mondhoeken
• Vermoeidheid, fysiek en mentaal
• Verstoorde hormoonhuishouding
• Zenuwpijnen
• Zwangerschap


Waarom magnesium voor ons lichaam belangrijk is
Magnesium is een essentieel macromineraal. Dat betekent dat ons lichaam er (relatief) veel van nodig heeft, net als calcium, kalium, natrium en fosfor. Het kan niet door het lichaam zelf gemaakt worden dus we zijn afhankelijk van voeding(supplementen). Magnesium behoort ook tot de elektrolyten: mineralen die het lichaam helpen bij het regelen van de zenuw- en spierfunctie en het in stand houden van de juiste zuurgraad ofwel PH waarde; ook zuur-basenevenwicht genoemd.
Het mineraal werkt als cofactor (begeleidend) bij meer dan 300 processen in het lichaam, waaronder de opbouw van eiwitten, cellulaire energieproductie en celgroei en -reproductie, vorming van DNA en RNA, vet- en eiwitstofwisseling en stabilisatie van onze mitochondriale membranen (“muren van onze energiefabriekjes”). Magnesium is tevens belangrijk voor de botopbouw, zenuwprikkeloverdracht, mentale en fysieke in- en ontspanning, reguleren van het hartritme, bloeddruk en bloedsuikerspiegels, opname van vitamine D, spierfuncties, ontgiftingsprocessen en opruimen van melkzuur (na intensief sporten of door verstoorde darmflora).


Stress en het gevolg ervan voor de magnesiumstatus
Het is bekend dat bij stress veel magnesium verbruikt wordt. Stress en sociale druk zijn verantwoordelijk voor een urinair magnesiumverlies door het effect van magnesium op bepaalde hormonen zoals adrenaline. Hoe lager het magnesiumniveau in de cellen, hoe gevoeliger men wordt voor stress. Hierdoor gaat er weer meer magnesium verloren en zo ontstaat er een vicieuze cirkel.


Wat nog meer magnesiumrovers zijn
Koffie, suiker en alcohol verhogen net als stress de afgifte van magnesium in de urine.
Suppletie met vitamine D (wat tegenwoordig veelvuldig gebeurt) kan tot een magnesiumtekort leiden, omdat vitamine D alleen met behulp van magnesium omgezet kan worden tot zijn actieve vorm: 1,25-dihydroxy-vitamine D.
Pesticiden, GMO’s, zware metalen en andere vervuilende stoffen roven ons van magnesium door pogingen van het lichaam zich met behulp van magnesium hiervan te ontdoen.
Calcium (nog altijd vaak voorgeschreven tegen osteoporose) en kaliumsuppletie kunnen leiden tot een magnesiumtekort omdat zij magnesium nodig hebben voor hun opname en werking.
Bepaalde medicijnen als antibiotica en antidepressiva kunnen de magnesiumspiegel verlagen.
Spijsverteringsproblemen kunnen tot ernstige magnesiumtekorten lijden. Bij onvoldoende of te veel maagzuur, ontstekingen van de (dunne) darm, gebrekkige darmflora of coeliakie bv. wordt de opname van voedingsstoffen enorm beperkt.
Bovendien wordt vaak te veel zuivel en snelle koolhydraten gegeten zoals wit brood, kaas, pasta, crackers, koekjes, vla, yoghurt, etc. die het lichaam van magnesium roven ten behoeve van de verwerking.


Goede natuurlijke bronnen van magnesium
Volkoren granen als spelt en boekweit, groene bladgroenten, noten, zaden, pure chocola en peulvruchten zijn goede bronnen van magnesium. Helaas neemt het gros van de westerse bevolking te weinig van deze voedingsmiddelen tot zich. Er worden meer zuivelproducten en snelle koolhydraten gebruikt die tot verdere roofbouw kunnen leiden, omdat het lichaam bij het verwerken hiervan magnesium nodig heeft. Bovendien bevat de voeding door bodemverarming bij lange na niet meer de hoeveelheden die wij als mens nodig hebben. Volgens een onderzoek Ciba-Geigy bevatten wortels bv 59% minder magnesium in 1996 t.o.v. 1985. Hoe was dat in 1900 bv? En nu, in 2023?
Aan kunstmest wordt alleen nog calcium, fosfor en zwavel toegevoegd. De overige mineralen (meer dan 73!) worden niet toegevoegd en deze ontbreken dan ook grotendeels in onze voeding. Aanvulling met een mineralensupplement is dan ook vaker noodzaak dan een luxe.


Magnesium is belangrijk voor de stofwisseling
Bij een groot en langdurig tekort aan magnesium komen onder meer de spieren, zenuwen en energiestofwisseling onder druk te staan waarbij er sprake kan zijn van hartkloppingen, hartritmestoornissen, spasmen, spijsverteringsproblemen, een spastische darm, chronische vermoeidheid, angst, postnatale depressie, overgevoeligheid, astmatische klachten en allergieën, depressiviteit, slapeloosheid en versnelde botontkalking (bij vrouwen na de overgang).
De spijverteringsorganen en de alvleesklier hebben magnesium nodig voor de werking van alle enzymen. Hierdoor draagt magnesium bij aan een goede vertering en het in stand houden van een stabiele bloedsuikerspiegel. Van magnesium is ook bekend dat het nodig is voor omzetting van geluidsprikkels in de gehoorgang. Bij blootstelling aan veel lawaai kan magnesium helpen beschadigingen aan het gehoor tegen te gaan.


“Magnesium is essentieel bij meer dan 300 lichaamsprocessen”
Magnesium bij hoofdpijn


Hoofdpijn en migraine ontstaan onder meer door een magnesiumtekort. Met name nano magnesium kan door snelle opname in het hoofd, snel verlichting geven.
Magnesium tijdens de zwangerschap
Tijdens een zwangerschap draagt magnesium bij aan een goede ontwikkeling van het kind en voldoende ontspanning voor de moeder. Het helpt (pre-) eclampsie, premature weeën en vroeggeboorte te voorkomen.
Ook helpt magnesium spierzwakte bij baby’s en jonge kinderen tegen te gaan, en is het van groot belang voor gezond werkende spieren, waaronder het hart en de vaten.


Het belang van magnesium voor de botten en spieren
60% van onze magnesiumvoorraad zit in de botten en tanden. Calcium zorgt voor de hardheid en magnesium zorgt voor de flexibiliteit, dit voorkomt botbreuken. Bij een tekort aan magnesium zal het lichaam voorraad putten uit het beendergestel, wat osteoporose in de hand kan werken.
20% van onze magnesium zit in de spieren. Circa 19% in de lever en andere zachte weefsels en slechts 1% circuleert in de bloedbaan. Deze 1% is echter wel van groot belang voor ons hart, bloeddruk, hersenfunctie, zenuwstelsel, bloedsuikerspiegel, lichaamstemperatuur, spiercontractie, elektrolytenbalans, immuunrespons en hormonale systeem. Een magnesiumtekort zal om die reden vrijwel nooit uit een bloedtest komen. Het lichaam handhaaft te allen tijde de 1% in de bloedbaan, ook al is er in de rest van de opslagplaatsen geen magnesium aanwezig.
Bij al deze processen is magnesium nodig als cofactor. Bij gebrek aan magnesium kunnen vele processen verstoord raken of gestopt worden. Door transpireren, intensief sporten, stress, medicijngebruik en ontoereikende voeding kan de magnesiumspiegel snel dalen met ondergenoemde klachten als gevolg.


Klachten door een magnesiumtekort
Omdat magnesium bij zo veel processen betrokken is, kunnen klachten zeer divers zijn. De meest voorkomende zijn: spierkrampen, gespannen spieren (in kuiten, schouders of nek), rugpijn, spierzwakte, trillende oogleden of mondhoeken, lusteloosheid, menstruatiepijn, PMS, verlaagd libido, migraine, koude handen en voeten, zenuwachtigheid en gebrek aan focus en energie. Omdat stress in belangrijke mate bijdraagt aan een tekort is het verstandig om zeker in deze situatie naast het veranderen van voeding en levenshouding magnesium te suppleren.


Gebruiksadvies nano magnesium
Nano magnesium hoeft niet verdund te worden en wordt bij voorkeur 5 tot 10 minuten voor het eten ingenomen of ten minste een uur daarna. Circa 1 minuut in de mond houden alvorens door te slikken. Dit bevordert directe opname vanuit het mondslijmvlies in de bloedbaan, wat een snelle werking oplevert. Zet de fles níet aan de mond, maar gebruik het bijgeleverde maatbekertje, een eigen beker of een lepel. Dit mag ook een metalen lepel zijn.
Omdat nano magnesium snel werkt, kan het vlak voor of na het sporten ingenomen worden voor ontspanning van de spieren en de zenuwen en hernieuwde energie. Vlak voor het slapen gaan of bij nachtelijk ontwaken geeft het snel verlichting van onrust en spanning. Bij stressmomenten, kramp, hoofdpijn of migraine kan nano magnesium (extra) ingenomen worden voor een snelle verlichting.
Nano magnesium kan ook direct op de huid worden aangebracht, bijvoorbeeld met behulp van een spray. De nanodeeltjes worden snel en volledig opgenomen door de huid en dringen diep door in de spieren en zenuwen.
***Let op: Wanneer iemand een (groot) tekort heeft aan magnesium in de zenuwbanen kan de desbetreffende persoon de eerste keer een hevig gevoel van vermoeidheid of suffigheid ervaren. Dit komt omdat de zenuwbanen door het geleverde nano magnesium in één keer volledig ontspannen wat een gevoel van “slapte” creëert. Het tekort zal echter spoedig aangevuld worden met de nano magnesium en al bij de 2de of 3de inname zal juist een gevoel van hernieuwde energie en sereniteit ontstaan.


Hoeveel nano magnesium gebruiken
Nano magnesium mag onbeperkt gebruikt worden. Magnesium in het algemeen mag voortdurend gebruikt worden en is vaak zelfs wenselijk. Nano magnesium is heel zuiver, een goede kwaliteit bevat uitsluitend water en elementair magnesium, verder niets.
Doordat de deeltjes zo krachtig zijn, heb je er minder van nodig. Het gehalte aan magnesium is daarom lager dan in andere magnesiumproducten waarbij je doorgaans veel magnesium verliest in de ontlasting. Je kunt nano magnesium dus onbeperkt gebruiken, ook in grote hoeveelheden als dit gewenst is.
Door de snelle opname ervaren circa 60% van de gebruikers van nano magnesium binnen 1 tot 20 minuten na inname een effect. Bijvoorbeeld het wegtrekken van kramp, spanningshoofdpijn of een trillend ooglid. Nano mineralen zijn over het algemeen doorzichtig, geur en smaakloos. Soms kunnen er hele subtiele kleur-, geur- en smaakveranderingen ontstaan.


Volwassenen
5 tot 30 ml per dag, dit komt overeen met 1 theelepel tot 3 eetlepels. Naar wens overdag en/of voor het slapen gaan innemen. Mag verhoogd worden tot 90 ml per dag. Bijvoorbeeld bij hevige pijn, krampen, migraine, of angstaanvallen.
Eerste keer rustig opbouwen omdat door directe werking eenmalig een “gevoel van vermoeidheid” op kan treden. Zie boven.


Baby’s en kinderen
0 – 2 jaar: 5 ml/ een theelepel per dag.
2 – 6 jaar: 10 ml/ 1 eetlepel tot 20 ml/ 2 eetlepels per dag.
6 – 12 jaar 20 ml/ 2 eetlepels tot 30 ml/ 3 eetlepels per dag.


Het belang van magnesium bij kinderen.
Door de snelle opname ervaren circa 60% van de gebruikers van nano magnesium binnen 1 tot 20 minuten na inname een effect. Bijvoorbeeld het wegtrekken van kramp, spanningshoofdpijn of een trillend ooglid. Nano mineralen zijn over het algemeen doorzichtig, geur en smaakloos. Soms kunnen er hele subtiele kleur-, geur- en smaakveranderingen ontstaan.


Interacties met medicijnen en andere voedingsstoffen
Van magnesiumverbindingen is bekend dat het in grote hoeveelheden of bij bepaalde bindingen enige diarree of misselijkheid kan geven. Bij nano magnesium is die kans heel klein. De lagere dosis met hogere biologische beschikbaarheid voorkomt dit neveneffect.
Kalium sparende diuretica kunnen de magnesiumuitscheiding verlagen. Enige voorzichtigheid met magnesiumverbindingen kan gewenst zijn. Nano magnesium kan echter veilig gebruikt worden.
Magnesium kan de werking van spierverslappers (zoals diazepam en baclofen) versterken.
Magnesium kan door zijn ontgiftende werking de werkzaamheid van medicijnen zoals antibiotica (tetracyclines, fluorochinolonen), bisfosfonaten, chloorpromazine, digoxine en schildklierhormoon verlagen. Neem een magnesiumsupplement bij voorkeur minimaal twee uur voor of na medicijninname in.
Magnesium kan de behoefte aan orale antidiabetica verlagen door verbetering van de glycemische controle.


Waar kun je nano magnesium kopen?
Let bij aanschaf van nano magnesium op:

• Sterkte, ten minste 35PPM, 70PPM is voor de meeste mensen raadzaam.
• Vraag naar het zetapotentieel, dit zegt iets over de kracht en stabiliteit. Het moet ten minste 40 mv zijn.
• Verpakkingsmateriaal, bij voorkeur donkerviolet glas, dit conserveert het best.
• Het moet vrijwel geur- , kleur- en smaakloos zijn.
• Geproduceerd met zuiver water.
• Vorm van de deeltjes, indien bekend. Bij voorkeur rond/cirkelvormig.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *