DE COMEBACK VAN EEN VERGETEN SPOORELEMENT

INDIUM BRENGT BALANS BIJ:

Prostaatklachten

Onderzoek met indium heeft aangetoond dat sterk verhoogde PSA-waarden van de prostaat met circa 75% daalden binnen 3 maanden.

Bijnieruitputting/Burn out
Indium ondersteunt door de mineraalverhogende werking en het reguleren van de lichamelijke stressrespons.

Huidveroudering
Indium activeert of reguleert van de afgifte van hormonen en neurotransmitters die het metabolisme naar een jeugdig, optimaal niveau brengen. Van indium wordt niet voor niets gezegd dat het de biologische klok terugdraait.

PCOS/PMS & Hormonale schommelingen
Door de krachtige hormonale werking van indium op het vrouwelijk hormoonstelsel en de verbeterde opname van mineralen, heeft indium een positief effect op PCOS, PMS en overgangsklachten.

Tandbederf
In 1976 verwierf Procter & Gamble (één van ’s werelds grootste leveranciers van huishoudelijke en verzorgingsproducten) een patent voor het feit dat indium tandbederf tegen gaat.

Stemmingsklachten
Indium is een bouwstof van de neurotransmitter Substantie P. Een tekort aan substantie P draagt bij aan het ontstaan van stemmingsstoornissen zoals depressie en angststoornissen.

Verslavingsgevoeligheid
De bijnieren stimuleren de aanmaak van o.a. dopamine, waar verslavingsgevoelige mensen vaak een tekort aan hebben. Indium stimuleert en reguleert de bijnieren en heeft daardoor een gunstige invloed op de aanmaak van dopamine. Indium biedt ondersteuning bij het doorbreken van verslavingen.

Diabetes/Metabool syndroom
Chroom, het mineraal dat nodig is voor een goede werking van insuline en dus voor een gezonde bloedsuikerspiegel, wordt tot 333% beter opgenomen door de aanwezigheid van indium.

WAT IS INDIUM
Indium is een spoorelement. Dat is een mineraal waar we slechts weinig van nodig hebben om goed te kunnen functioneren. We krijgen er zo’n 2mcg per dag van binnen via water, voeding en lucht. Indium kan in verhoogde doseringen echter van grote betekenis zijn voor onze algehele gezondheid. Het helpt stress reduceren en kan de tekenen van verval, die optreden na langdurige stress, stoppen en terugdraaien!

 

Al in de 30er jaren kwam indium op de markt als homeopathisch middel tegen o.m. uitputting, spierpijn, geïrriteerdheid, concentratieverlies en depressie.
In de 70er jaren is door Dr. Schroeder, Dr. Robert Lyons (Indium, the missing Trace Mineral) en kosmoloog en leraar in de gezondheidskunde A.H. Bonadio uitgebreid onderzoek gedaan naar indium.

 

Uit dit onderzoek blijkt dat indium:

De opname van mineralen en spoorelementen in de organen gemiddeld 142% laat stijgen.
De HPA-as reguleert (hypofyse, en hypothalamus en bijnieren), waardoor de afgifte en samenwerking van álle hormonen in het lichaam, gebalanceerd worden. Voorbeelden zijn het groeihormoon, de seksuele hormonen en de bijnierhormonen.

Effecten van de inname van indium op korte termijn (1 tot 4 weken) zijn o.a.:
• Een verbeterde slaap en minder behoefte aan slaap
• Meer uithoudingsvermogen en spierkracht
• Sneller herstel na inspannende activiteiten
• Sterke toename van het lichamelijk en geestelijk welzijn
• Herstel van het immuunsysteem. Meer weerbaar, afname ontstekingen
• Verminderde neiging tot het vormen van blauwe plekken en verrekte spieren
• Verbeterde weerstand van het tandvlees
• Afname hoofdpijn
• Verbeterde concentratie
• Verhoogd libido

 

Effecten van de inname van indium op langere termijn (5 tot 24 weken) zijn o.a.:
• Verbeterde huidstructuur en glanzende nagels en haren
• Verminderde hormonale kaalheid en verbetering pigmentatie
• Verbeterde prostaatfunctie, daling van PSA-waarden tot maximaal 75%
• Verbeterde bloedglucosewaarden, afname metabool syndroom
• Minder last van kramp, opvliegers, nachtzweten, etc als gevolg van de menstruatie of overgang
• Terugkeren van de menstruatie bij PCOS
• Verhoogde vruchtbaarheid
• Herstel testosteron waardes> meer spier- en daadkracht, verhoogde sportprestaties
• Stabilisatie van gewicht, gewichtsverlies of juist toename bij ondergewicht
• Verbeterde functie van de schildklier
• Normalisatie temperatuurschommelingen
• Herstel van burn-out

Neem indium in, na tenminste 6 uur niets gedronken en gegeten te hebben, dus na het ontwaken, op nuchtere maag. 10 minuten wachten met eten en drinken.
Indium wordt bij voorkeur puur ingenomen, bijvoorbeeld vanaf een lepeltje, of direct in de mond.
Het beste resultaat wordt bereikt door indium in combinatie met een multimineraal te gebruiken, zoals Okinawa mineralen.

Doseringen
Volwassenen (circa 70 kilo):
1 tot 2 druppels per dag, tegelijk innemen.
Altijd starten met één druppel per dag. Bij een gevoelige constitutie of bij medicijngebruik, starten met één druppel óm de dag. In 2 à 3 weken opbouwen tot 1 à 2 druppels per dag.
Indium mag, indien nodig, verhoogd worden naar 3 à 4 druppels per dag.

Onderhoudsdosering:
Variërend van 2 druppels per week tot een druppel per dag, afhankelijk van gewicht, klacht en
constitutietype.
Indium is geschikt voor langdurig, continu gebruik. Om de 3 maanden één of twee weken pauze inlassen voorkomt “gewenning”.

Onder de 18 jaar:
15 tot 30 kg: 2 druppels per week
30 tot 45 kg: 3 druppels per week
45 tot 60 kg: 1 druppel om de dag
60 tot 75 kg: 1 druppel per dag

Bijzonderheden:
Indium heeft een sterke smaak met een samentrekkend effect.
Dit went na een paar dagen.
Indien gewenst kan indium gemengd worden met een beetje bronwater. Indium kan ook gemengd worden met voeding, maar in beide gevallen nemen de opname en effectiviteit wel af.
Voor (kleine) kinderen en dieren is dit vanwege de smaak vaak toch de beste optie. Daar zij meestal gevoeliger zijn dan volwassen, is dit qua dosering over het algemeen geen probleem.

Interacties:

Voorzichtigheid geboden bij gebruik van de anticonceptiepil. Indium verhoogt de vruchtbaarheid.
Bij schildklier en andere hormoon gerelateerde medicatie is voorzichtigheid geboden vanwege contra indicatie of dubbele stimulatie.
Indium kan soms een alternatief bieden voor reguliere medicatie en/of reeds gebruikte medicatie vervangen. Begin dan echter altijd voorzichtig, met 1 druppel óm de dag. Doe dit bij voorkeur onder begeleiding van een therapeut of arts.

Indium is door de FDA volledig veilig bevonden en goedgekeurd voor menselijke en dierlijke
consumptie tot 9 druppels per dag en de FDA (food and drug administration) heeft het GRAS certificaat verleend (strenge keuring voor veilig gebruik) tot 27 mg indiumsulfaat per dag. Zo’n 8 druppels per dag.
Ondanks de literatuur en vele positieve ervaringen uit de praktijk, is indium helaas nog niet beoordeeld door de EFSA, waardoor het in Nederland momenteel nog niet als voedingssupplement verkocht mag worden .

Let op:
Gebruik indium niet samen met creatine. Indium verhoogt namelijk de creatinespiegels en kan dit naar een toxisch niveau brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *