Nano Goud
Nano goud is een eersterangs ontstekingsremmer, het bevordert hersenfuncties en verbetert en verjongt de huid!

Wat is Nano Goud?
Nano goud is een metaal (mineraal) dat iedereen in meer of mindere mate nodig heeft. We gebruiken het onder meer voor een goede hersenfunctie. Goud is net als alle andere mineralen een voedingsstof die regelmatig vanuit de voeding of een supplement aangevoerd dient te worden. Gouddeeltjes die in de bodem aanwezig zijn, worden door bepaalde planten opgenomen en omgevormd tot voor de mens opneembare nano deeltjes. Met name donkerblauw/paars gekleurde vruchten zoals bosbessen en aubergines bevatten nog sporen van goud. Helaas zijn door de industriële bewerking nauwelijks nog edelmetalen in onze voeding terug te vinden. Suppleren kan daarom wenselijk zijn.

Nano goud is ontstekingsremmend, beschermt zenuwweefsel, werkt regenererend, stimuleert de aanmaak van collageen en gaat de vorming van rimpels tegen. Nano goud verhoogt de prikkeloverdracht in en tussen de zenuwcellen en stimuleert neurotransmitters, zoals dopamine.

De gecombineerde eigenschappen van nano goud bevorderen focus, helderheid van geest, geheugencapaciteit, motorische functies, emotioneel welzijn en herstel van ziekten. Ook kan het verouderings- en ziekteprocessen vertragen, wat tot een langere levensduur leidt. In het kort zouden we dat ‘verjongend’ kunnen noemen, een claim waar goud al heel lang om bekend staat.

Indicaties voor gebruik
• Alzheimer
• Artritis
• Artrose
• Auto-immuunziekten
• Couperose
• Focus- en concentratieproblemen
• Fibromyalgie
• Gewrichtspijn
• Multiple Sclerose (MS)
• Neuropathie
• Ontstekingen (steriel)
• Parkinson
• Peesontsteking
• Reuma
• Rimpels
• Rosacea
• Slijmbeursontsteking
• Ter preventie van kanker als ondersteuning bij de behandeling
• Veroudering
• Verslapping van de huid
• Zenuwaandoeningen

Goud in vroegere tijden
Het gebruik van nano goud vindt zijn oorsprong in de oudste beschavingen, van Sumerië, Mesopotamië, tot het oude China en Egypte. De Azteken en de Maya’s beschouwden goud letterlijk als het product van de goden.

Goud in drinkbare vorm werd in de oudheid al beschouwd als bijzonder waardevol voor ons fysieke en energetische lichaam.
Het verbetert fysiologische, energetische en spirituele processen. Nano goud wordt ook veel gebruikt in de medische wereld en beschreven in de wetenschappelijke literatuur.

Sinds de oudheid wordt goud beschreven als een middel tot verjonging met bewustzijnsverruimende eigenschappen. De oudste Chinese geschriften, die teruggaan tot 2500 BCE, beschrijven hoe goud werd gebruikt voor spirituele doeleinden, maar ook voor fysieke aandoeningen zoals fistels en aambeien, die vallen onder veneuze aandoeningen. Tegenwoordig weten we dat goud ook goed is voor de vaten in onze hersenen.

Goud in je brein
In elke zenuwcel in je hersenen bevinden zich enkele goudatomen die de cel geladen houden (in beweging/actief houden). Hierdoor ben je in staat om te denken en bewegen. Anders gezegd betekent het dat de goudatomen in je hersenen ervoor zorgen dat je bestaat. ‘Zonder goudatomen zouden we niet goed functioneren, of er zelfs niet zijn’, aldus Michelle Thaller, astronoom en NASA’s assistent-directeur wetenschapscommunicatie.

Bekijk hier de video van Michelle Thaller over goud in ons brein.

Astronomen hebben ontdekt dat goud in het universum gecreëerd wordt door botsingen van neutronensterren (extreem zware sterren). Omdat de zon, de aarde en alles wat op onze aarde leeft, ontstaan is uit sterrenstof van botsende sterren, bestaan wij dus ook uit sterrenstof, inclusief de goudatomen die nu in je brein zitten.

Nano goud heeft een versterkende werking op de haarvaten. Van nano goud is ook gezien dat het beschadigde zenuwcellen kan repareren. Nano goud kan de beschermende laag van de zenuwcellen (myeline) beschermen en herstellen. Het verbetert mede daardoor de prikkeloverdracht tussen de zenuwcellen.

De zenuwcellen zijn voor hun functie afhankelijk van voedingsstoffen, zoals glucose, vetten en metalen, waaronder goud.
De kwaliteit van de haarvaten en een goede prikkeloverdracht is de sleutel voor een goede hersenfunctie.

Nano goud bij neuropathie en zenuwaandoeningen
Neuropathie is een aandoening van één of meerdere zenuwen. Hierdoor verandert het gevoel in armen, benen of gezicht en werken de spieren niet meer zoals normaal. Er kan één zenuw niet goed werken (mono neuropathie) of meerdere zenuwen kunnen aangetast zijn (polyneuropathie). De aandoening is lastig te genezen. Naar schatting hebben enkele honderdduizenden Nederlanders neuropathie. Verschillende studies hebben aangetoond dat nano gouddeeltjes beschadigde zenuwcellen kunnen repareren met als resultaat minder pijn en een verbeterde motoriek.

Bij het ziektebeeld MS, een auto-immuunaandoening, worden zenuwcellen beschadigd doordat de beschermende vettige laag, myeline genoemd, aangetast wordt. Hierdoor wordt de informatieoverdracht verstoord met pijn en bewegingsbeperking als gevolg. Uit onderzoek blijkt dat nano goud in staat is om de myeline laag van axonen (dat zijn de uitlopers van zenuwcellen) te herstellen. Bij opgewekte beschadiging van myeline in diermodellen bleek nano goud de afbraak van myeline aanzienlijk te vertragen.
“Nano gouddeeltjes vertonen in onderzoek een uitstekend vermogen om samenklontering van de bij Parkinson betrokken eiwitten te remmen.”

Nano goud bij Parkinson en Alzheimer
De ziekte van Parkinson is een veel voorkomende neurodegeneratieve ziekte die wereldwijd meer dan 10 miljoen mensen treft. Het wordt gekenmerkt door motorische symptomen zoals tremor, stijfheid, traagheid van beweging en problemen met lopen en gaat vaak gepaard met vermoeidheid, depressie, pijn en cognitieve stoornissen. De voornaamste kenmerken van Parkinson zijn de aanwezigheid van misvormde eiwitten en de celdood van dopamine afhankelijke neuronen in de basale ganglia van de hersenen. De basale ganglia zijn betrokken bij cognitie en emotie en spelen een belangrijke rol in ‘beloning en bekrachtiging’ van gedrag, ‘respons op een stimulus’, verslavend gedrag en gewoontevorming.

Nano gouddeeltjes vertoonden in onderzoek een uitstekend vermogen om samenklontering van de bij Parkinson betrokken eiwitten te remmen. Ook beschermden de gouddeeltjes in experimenten tegen neurotoxiciteit. Neurotoxiciteit betekent giftigheid voor het zenuwstelsel. Uit dierproeven met muizen waarbij Parkinson opgewekt werd, bleek dat nano gouddeeltjes de gedragsstoornissen van de zieke muizen effectief konden omkeren. Ook kwam er een vermindering van Parkinson gerelateerd verlies van zenuwcellen naar voren.

De ziekte van Alzheimer is, net als Parkinson, een neurodegeneratieve aandoening, die ook bij miljoenen mensen wereldwijd gediagnosticeerd wordt. Bij Alzheimer is er sprake van ‘plaques’, samenklonteringen van bepaalde eiwitten die verkeerd gevouwen worden en zich tussen de zenuwcellen opstapelen. Daardoor wordt de communicatie tussen de hersencellen bemoeilijkt. Daarnaast is er bij Alzheimer ook sprake van ‘tangles’, een stapeling van een ander soort eiwit. Tangles vormen een kluwen binnen de hersencellen. Net als bij Parkinson laten recente studies zien dat Alzheimer gepaard gaat met ontstekingen en oxidatieve stress.

Uit een dierstudie bleek dat nano gouddeeltjes bij aangetaste hersenen, vergelijkbaar met Alzheimer, beschermende eiwitten activeerden, waardoor oxidatieve schade voorkomen werd. Nano goud herstelde de antioxidantstatus en zorgde voor vermindering van schade aan hersenweefsel. Deze resultaten geven een bevestiging voor wat in de praktijk al langer werd ervaren bij het inzetten van nano goud (en nano platina (link: https://www.nanomineralen.nl/nano-platina/)) bij hersen degeneratieve aandoeningen zoals Alzheimer en Parkinson.

Nano goud bij reuma en steriele ontstekingen
Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen, vaak gepaard met ontstekingen en een mineralentekort. Reuma wordt ingedeeld in o.a. artritis, artrose, jicht en fibromyalgie oftewel weke delen reuma. Eén op de negen mensen in Nederland heeft een vorm van reuma, elke dag komen er meer mensen bij.
Diverse onderzoeken tonen aan dat nano goud verschillende ontstekingsbevorderende stoffen kan remmen en reguleren bij ontstekingsbeelden zoals artritis, peesontsteking, hersenletsel, de ziekte van Crohn en zonverbranding. Nano goud stimuleert ook het herstel van weefsels.

Reumatoïde artritis
Reumatoïde artritis is een auto-immuunziekte (het lichaam valt gezonde cellen aan), waarbij sprake is van een progressieve ontsteking die het kraakbeen in de gewrichten aantast. Dit leidt tot pijn, verdikking, misvorming en immobiliteit.
De voortschrijdende ontsteking wordt veroorzaakt door verhoogde niveaus van bepaalde eiwitten, hormonen en vetachtige stoffen. Een verstoring in de complexe interactie tussen deze ontsteking regulerende stoffen is verantwoordelijk voor vernietiging van kraakbeen in gewrichten. Nano goud kan verschillende ontstekingsbevorderende stoffen remmen. Bovendien laat nano goud zien dat het schade, veroorzaakt door vrije radicalen, aanzienlijk afremt. Hierdoor wordt afbraak van het kraakbeen tegengegaan.

Nano goud als geneesmiddel voor reuma
Begin 1900 sponsorde de Empire Rheumatism Council een 30 jaar durende klinische studie, die de effectiviteit bewees van het gebruik van goudverbindingen voor de behandeling van reumatoïde artritis. Dit resulteerde in langdurig en grootschalig goudgebruik bij diverse soorten reuma en andere ontstekingen.
Om studies te kunnen uitvoeren volgens de westerse medische standaard, moeten alle gouddeeltjes hetzelfde zijn, stabiel en traceerbaar. Om stabiliteit te verkrijgen werden de gouddeeltjes vastgemaakt aan andere componenten waardoor goudverbindingen ontstonden.
Deze verbindingen konden niet oraal worden toegediend, maar werden in spierweefsel geïnjecteerd. Dit bevorderde een snelle opname, maar veroorzaakte ook nadelige bijwerkingen.

Hoewel goud al eeuwen medicinaal wordt ingezet en tevens decennialang de primaire geregistreerde therapie was bij actieve reumatoïde artritis in de westerse geneeskunde, is het gebruik ervan rond 1995 afgenomen. Inmiddels is uit meerdere onderzoeken gebleken dat nano (en colloïdaal) goud effectieve en veilige alternatieven kunnen zijn voor de goudverbindingen bij de behandeling van patiënten met reumatoïde artritis.
Diverse onderzoeken en vele praktijkvoorbeelden hebben deze stelling inmiddels bevestigd. Nano goud, dat nog verfijnder is dan colloïdaal goud, blijkt keer op keer geen toxiciteit en bijwerkingen te hebben en zeer effectief te zijn tegen verscheidene steriele ontstekingen, zoals reumatoïde artritis.
“Goud heeft een herstellende functie op de huid en activeert de aanmaak van collageen.”

Nano goud inzetten voor de huid, bindweefsel, botten en gewrichten
Collageen is een eiwit dat fungeert als de “lijm” van ons lichaam. Botten, gewrichten, spieren, bindweefsel, bloedvaten, huid, haar en nagels bevatten allemaal collageen, met percentages variërend van 10 tot 70%. Het collageen zorgt voor zowel stevigheid als souplesse en is een belangrijke factor bij o.a. mobiliteit, artrose (gewrichtsslijtage), arteriosclerose (vaatverharding), rimpels en huidveroudering. Na ons 25ste levensjaar maken we steeds minder collageen aan en daarnaast verharden de opslagdepots van collageen, waardoor het moeilijker vrij komt voor de cellen.
Door nano goud zowel in te nemen als direct op de huid aan te brengen, kan het inwendig en plaatselijk de collageenvorming stimuleren. Zowel voor het tegengaan van rimpels en couperose als voor het bevorderen van de souplesse van spieren en gewrichten. Omdat goud ontstekingen remt, gaat het tevens rosacea tegen.

Goud stimuleert de aanmaak van collageen door middel van licht
De aanmaak en afgifte van collageen kan gestimuleerd worden door bijna-infrarood licht. Het lijkt op infrarood licht en is oranjerood i.p.v. rood. Dit specifieke licht is onderdeel van “gewoon” daglicht wat uit verschillende kleuren bestaat. Het kan in de huid doordringen tot een diepte van 10 mm onder het huidoppervlak. Daar liggen de fibroblasten, cellen die collageen maken en vrijgeven. Het bijna-infrarode licht beïnvloedt met haar specifieke frequentie de activiteit van fibroblasten, waardoor de productie en afgifte van collageen gestimuleerd wordt.

Nano gouddeeltjes absorberen en weerkaatsen licht. Door het innemen en uitwendig aanbrengen van nano goud komen de gouddeeltjes ook in de fibroblasten terecht. Wanneer je nu buiten komt, ontvangt je huid het bijna-infrarode licht en de gouddeeltjes weerkaatsen dit licht in de cellen, waardoor de productie en afgifte van collageen extra geactiveerd wordt. Je cellen bewaren altijd een beetje licht. Dus ook als je niet buiten komt helpt goud dit opgeslagen licht te activeren. Daarom geeft goud ook letterlijk glans en kleur aan je huid. Bovendien beschermt goud als antioxidant ook nog eens tegen de schadelijke effecten van de zon.

Nano goud samen gebruiken met je dagcrème, bodylotion of spier- en gewrichtsgel
Naast het feit dat nano goud het licht in je cellen activeert, hebben onderzoeken aangetoond dat nano goud fungeert als drager van andere actieve ingrediënten en deze dieper in de huid brengt. Nano goud helpt zo om de werkzaamheid van huidverzorgingsproducten te versterken.
Ook is aangetoond dat nano goud het wondgenezingsproces versnelt. Een gezonde huidvernieuwing is de sleutel tot een jeugdig ogende huid.
Huidverzorgingsproducten gecombineerd met nano goud kunnen de tekenen van veroudering helpen vertragen en het verschijnen van rimpels en lijntjes, inclusief expressielijnen, verminderen. Het wordt sterk aanbevolen voor de huid die extra voeding nodig heeft. Spray of dep het nano goud op de (gezicht)huid en breng vervolgens de gewenste crème aan voor een optimaal effect.
Ook het collageen in je gewrichten en de ontstekingsremmende effecten van een spier- en gewrichtsgel kun je extra activeren met nano goud. Dep of spray het nano goud op de huid en breng daarna de crème aan. Te gebruiken bij alle spier- en gewrichtspijnen.


“De medicinale en anti-kankerwerking van goud geniet al decennia grote belangstelling van de medische wetenschap.”
Nano goud beschermt tegen kanker
Door haar kenmerkende kwaliteiten als antioxidant, versterker van andere antioxidanten, ontstekingsremmer en verbeteraar van de prikkeloverdracht, heeft nano goud een beschermende rol voor cellen en hun DNA. Daarmee worden mutaties tegengegaan en dus het ontstaan van kankercellen. Het lichaam kan nano goud ook aanwenden om gemuteerde cellen en DNA te repareren. De medicinale en anti-kankerwerking van alle edelmetalen, niet in de laatste plaats goud, geniet al decennia grote belangstelling van de medische wetenschap.

Gebruiksadvies nano goud

Inwendig gebruik
Innemen vóór de maaltijd of tussen maaltijden door. Bij voorkeur 1 minuut in de mond houden alvorens door te slikken. Dit bevordert een directe en volledige opname via het mondslijmvlies. Zet de fles níet aan de mond, maar gebruik het bijgeleverde maatbekertje, een eigen beker of een lepel. Dit mag ook een metalen lepel zijn.

Uitwendig gebruik
3 tot 4 sprays of een theelepeltje op de huid sprayen/deppen en in laten trekken. 2 tot 3 x per dag herhalen.
De beste resultaten kunnen verwacht worden door inwendig en uitwendig gebruik te combineren.

Doseringen nano goud


Volwassenen
Aanvangsdosering: 5 ml (1 theelepel) tot 15 ml (1,5 eetlepel) per dag. In één tot twee weken opbouwen tot de standaarddosering.
Standaarddosering: 20 – 30 ml per dag.
Onderhoudsdosering: 10 tot 15 ml per dag. Of bijvoorbeeld tweewekelijks 20-30 ml. Na circa één tot twee maanden kan overgestapt worden op de onderhoudsdosering.


Bij zwangerschap, lactatie en gebruik van medicatie die op de hersenen werkt
10 tot 20 ml per dag.


Baby’s en kinderen:
0 – 2 jaar: 1 à 2 druppels per dag.
2 – 6 jaar: 3 druppels tot 5 ml (1 theelepel) per dag.
6 – 12 jaar: 5 ml (1 theelepel) tot 10 ml /1 eetlepel per dag.
Aanvangsdosering: 1 tot 3 druppels per week.
Onderhoudsdosering: enkele druppels tot 5 ml per dag of bv tweewekelijks 5 tot 10 ml per keer.
Individuele behoeften kunnen zeer uiteenlopen. Voor sommige mensen zijn enkele druppels al effectief (vooral bij hoog sensitieve mensen), terwijl anderen tijdelijk of incidenteel een hogere dosering nodig hebben, tot circa 60 ml (6 eetlepels) per dag. Omdat goud op de hersenen werkt en systemen van het lichaam “openzet”, kan direct van start gaan met de standaarddosering soms overprikkelen. In dat geval kunnen tijdelijk vermoeidheid, misselijkheid of hoofdpijn optreden. Deze klachten duren doorgaans nooit langer dan een week en zorgen vaak wel voor sneller en beter resultaat. Om klachten te voorkomen kan gestart worden met de aanvangsdosering.


Hoe snel kunnen resultaten verwacht worden?
De meeste mensen merken binnen een half uur tot enkele dagen een effect van nano goud. Bijvoorbeeld meer helderheid en focus, pijnverlichting, een opbeurend gevoel, of een mooie gloed op de huid. Klachten zoals Parkinson, reuma en slijmbeursontstekingen hebben langer de tijd nodig voordat een duidelijk effect wordt bemerkt. Meestal één tot twee maanden.
Goud is net als alle andere mineralen een voedingsstof die vanuit de voeding of een supplement aangeboden kan worden. Het lichaam kan het niet zelf maken. De huidige voeding bevat in de meeste landen nauwelijks nog goud. Daarom is lange termijn suppleren met een onderhoudsdosering meestal noodzakelijk om bepaalde klachten blijvend tegen te gaan en optimale gezondheid te bereiken en te behouden.
Nano goud kan net als andere mineralen zoals magnesium of ijzer naar gelang behoefte ingenomen worden. Bijvoorbeeld bij opvlammende ontstekingen zoals bij reuma of parodontitis of zenuwpijn. Het positieve effect kan daarbij versterkt worden door tevens nano magnesium en/of nano platina in te nemen, afhankelijk van de indicatie.


Interacties
Nano goud kan veilig genomen worden naast voeding en suppletie en samen met vrijwel alle medicatie. Omdat nano goud de prikkeloverdracht vergroot, kan het wél overprikkelen. Bij sensitiviteit en medicijnen als antidepressiva, slaapmiddelen en Parkinsonmedicatie kan daarom een aangepaste dosering wenselijk zijn. Start te allen tijde met een lage dosering van enkele druppels tot een theelepel en raadpleeg bij twijfel altijd een deskundige.
Edelmetalen als medicijn: Soms kunnen edelmetalen, zoals goud en platina, reguliere medicatie geheel of gedeeltelijk vervangen, doordat ze de verstoorde processen weer in balans brengen. Wanneer iemand liever geen reguliere medicijnen wil nemen vanwege (mogelijke) bijwerkingen, zouden edelmetalen (in combinatie met andere supplementen) een alternatief kunnen bieden of leiden tot een beter effect, waardoor de reguliere medicatie verlaagd kan worden.

Bij onzekerheden over gebruik:
Raadpleeg uw gezondheidsadviseur, arts, apotheker of een specialist op het gebied van nano mineralen.

Houdbaarheid
Donkerviolet glas beschermt optimaal tegen oxidatie. Deze flessen hoeven daarom niet in de koelkast bewaard te worden. Na opening zijn ze minstens 12 maanden houdbaar. Nano mineralen zijn over het algemeen doorzichtig, geur- en smaakloos. Soms kunnen er subtiele kleur-, geur- en smaakveranderingen ontstaan. Bij grote kleur-, geur- of smaakveranderingen kan het product geoxideerd zijn. Dan wordt geadviseerd om het niet meer inwendig te gebruiken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *