• Vermijden van A1-zuivelproducten. A2- zuivelproducten zijn toegestaan mits ze met mate geconsumeerd worden. 
  • Vermijd zo veel mogelijk linol- en arachidonzuur rijke oliën
  • Vermijden van industriële transvetten
  • Vermijd smaakversterkers zoals E621
  • Vermijd gluten
  • Vermijd niet-gefermenteerde sojaproducten
  • Beperk het gebruik van toegevoegde suiker en fructosesiroop (HFCS)
  • Drink voldoende water (tenminste 1,5 liter per dag)
  • Wees matig met koffie
  • Een tot maximaal drie porties vette vis in de week (120 à 150 gram). Geen kweekvis, kweek scampi’s en gamba’s!
  • Vermijd eieren of eet ze met mate. 
  • Beperk vlees eten. 
  • Vermijd voeding die sporen kan bevatten van glyfosaat
  • Gebruik natuurlijke verzorgingsproducten. Wat u niet wilt u smeert u ook niet op uw huid.